torsdag 2. februar 2017

Kyllingfilet med bønnesalat + muffins med frosting



                                                       Kokkekamp
Velkommen til kokkekamp 2017 for 6b gruppe 1 
Vi har laget muffins til dessert og  Kyllingfilet til hovedrett.



Oppskrift for: Kyllingfilet med bønnesalat.

En halv boks med mais
En halv  boks med kikerter.
En halv boks med grønne erter.
En halv boks kidneybønner.

Ca. 500 gram kylling.

Framgangsmåte
keep calm and hate 

Vi tok kidneybønner, Mais, Kikerter, Grønneerter og tok ut laken/vannet i boksene.
Vi tok opp i en skål, så skylte vi det med en sil, og så tok vi det tilbake i skålen. Serveres med kyllingen
Med kyllingen tok vi og renset kjøttet, så krydret vi med litt med salt, pepper og basilikum.
Så stekte vi kyllingen i 3 minutter hver side.
Når den var klar til å serveres tok et basilikum blad oppå kyllingen og bønnesalaten.


Vi syntes det var godt, men gjerne salt ganske godt vis du vil ha litt mere smak i maten.



MUFFINS

 porsjoner;4
Cupcake
                                          
96 g hvetemel
112 g sukker
1 1/5 ts bakepulver
en klype salt
1/5 ts vaniljesukker
32 g smør
4/5 stk egg
1 dl helmelk

Frosting:
200 g melis
32 g smør
1/5 dl helmelk
2/5 ts vaniljesukker
sjokoladeglasur
og frukt.

 Slik gjør du
1. Kjør hvetemel, sukker, bakepulver, salt, vaniljesukker, smør, egg og melk  sammen til en jevn røre i en foodprosessor.
                                                       
 2. Fyll muffinsformer litt under 2/3 fulle.
3. Stek kakene på midterste rille i stekeovnen på 175 °C i ca. 25 minutter.
4. Bland sammen det tørre til frostingen. Tilsett helmelk og eventuelt konditorfarge. Pisk kremen sammen på middels hastighet i en kjøkkenmaskin til den har fått en fluffy konsistens. Frostingen bør brukes forholdsvis raskt. Den setter seg fort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar