Laks med curry og kokosmelk
2 stk gulrot
1 stk sjalottløk
1 stk rød chili
2 stk vårløk
1 stk lime
2 ss olje
2 ts red curry paste
4 dl kokosmelk
2 ts soyasaus
½ terning fiskebuljong1 ts sukker
Tilbehør: ris og salat
Oppskrift hentet fra Fiskesprell.no (vi har justert mengden fisk).
1. Fjern skinn og bein fra laksefileten hvis nødvendig og del fisken i store terninger.
2. Rens og finhakk sjalottløk. Fjern frø fra chili og skjær i strimler.
3. Rens og skjær vårløk i tynne skiver. Del gulrøtter i terninger.
4. Riv skallet av en lime og press ut saften.
5. Varm olje i en stekepanne og brun lakseterningene på begge sider i 1-2 minutter. Legg de ferdigstekte lakseterningene på et fat.
6. Surr sjalottløk i stekepannen. Ha i gulrøttene, og la de surre med i ett minutt. Tilsett red curry paste og kokosmelk. Rør ofte.
7. Ha i chili, soyasaus, litt limesaft, fiskebuljong og sukker.
8. Tilsett lakseterninger, vårløk og limeskall. La det hele småkoke i 2-3 minutter.
9. Smak til med mer krydder og limesaft om ønskelig.
Serveres med ris
og salat.
Tips: Denne retten kan også stekes i stekeovnen. Legg da de stekte
lakseterningene i en ildfast form, hell over sausen og la retten
ettersteke ved 160°C i 6-8 minutter.
Oppskrift hentet fra Fiskesprell.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar