Polarbrød og søtpotetsuppe.
Oppskrift polarbrød
Ingredienser
50 g. havremel
100 g. sammalt hvete
0.5 tørrgjær
1.5 dl. melk
325 g. hvetemel
0.5 ts. sukker
0.5 ts. salt
1.3 dl. vann
75 g. smeltet smør
Trinn 1
Smelt smør i en kasserolle. Ta kjelen til side og tilsett melk og vann.
Trinn 2
Ha sukker, salt, mel og gjær i bakebollen Ha væsken i bollen med det tørre og rør sammen med en sleiv. Når væsken er blandet inn i melet går du over til å kna deigen med hendene.
Dekk til bakebollen og la deigen heve 45 minutter på et lunt sted.
Trinn 3
Del deigen i (ca. 10) like store emner. Kjevle ut emnene til ca. 5 mm tykke sirkler. Prikk brødene med en gaffel og la dem etterheve i 30 minutter på et stekebrett med bakepapir.
Trinn 4
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Stek deretter i ca. 10 minutter. Avkjøl på en rist.
Oppskriften er hentet fra Rema1000.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar