tirsdag 1. desember 2020

Grove rundstykker

 Grove rundstykker


Dette trenger du til 8 rundstykker: 


                                                                                                      

3. dl melk

0.5 pk. med fersk eller tørr gjær

0.5 ts. salt

3 ss. olje

120 g. sammalt hvete, grov

60 g. havregryn

270 g. hvetemel


Fremgangsmåte:


Ønsker du mange rundstykker kan du lage dobbel porsjon av oppskriften.

Varm melken til 37 °C. Tilsett salt og olje. Bland tørrgjæren i melet før du rører det tørre sammen med melken. Rør inn det grove melet og havregryn. Tilsett resten av melet litt etter litt, til deigen blir jevn og smidig. Det er ikke sikkert du trenger å bruke alt.

Dekk til med plast og la den heve i ca. 40 minutter til deigen nesten er dobbel størrelse. Kna den ferdighevede deigen litt og trill den til en jevn pølse. Del pølsen i like store deler (ca. 16 deler). Trill til glatte rundstykker.

Legg dem på bakepapir på en bakeplate. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle og la de etterheve i ca. ½ time på et lunt sted. Sett ovnen på 220 °C. 

Dusj eller pensle rundstykkene med melk like før de settes i ovnen. Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist. 

Serveres med godt pålegg og varm kakao 😍

Oppskriften er hentet fra melk.no














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar