søndag 25. oktober 2020

Pai

 Tacopai


1 løk

2 tomater

1 vårløk

1 ss. margarin

400 gram kjøttdeig

0.5 pose tacokrydder

0.5 dl. vann

1 stk. ferdig paideig

0.5 boks maiskorn

2 dl. revet ost

12 stk. tortillachips

1 lime

0.5 potte frisk koriander









Fremgangsmåte:


  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
  2. Kutt løken i små biter.
  3. Vask tomatene og kutt den i terninger.
  4. Vask vårløken og kutt den i tynne skiverHa skivene i en bolle med tomatbiter. 
  5. Ha margarin i en stekepanne på middels varme. Stek kjøttdeigen, tilsett løk og la det steke med kjøttet i noen minutter. Ha i tacokrydder og vann og la det småkoke i et par minutter. Skru av platen og sett stekepannen til side.
  6. Rull ut paideig på et stekebrett. Fordel kjøttdeigfyllet midt på paideigen. Pass på at du har litt plass på sidene for å kunne brette paideigen etterpå. 
  7. Ha maiskorn oppå kjøttfyllet sammen med tomater og vårløk.
  8. Brett kanten på deigen innover, slik at paien får en fin, bred kant. Ha revet ost rundt kanten på paien. Knus tortillachipsen med hendene og dryss over paien.
  9. Stek paien nederst i ovnen i 25-30 minutter, eller til paibunnen og osten er gyllen.

















Oppskrift hentet fra: Matstart

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar