fredag 19. mai 2017

Bløtkake

Bløtkake


Sukkerbrød:
Ingredienser:
4 egg
175 g sukker
3 1/2 ss Hoff potetmel
1 1/3 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver

Sånn gjør du:
1. Ta på ovnen på 160 gr
2. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland inn det tørre.
3. Bruk en rund for som er 22-24 cm. Bruk gjerne bakepapir i bunnen av formen og smør kantene. 
3. Stek midt i ovnen i cirka 45 min. 

Oppskrift er hentet her
Hjemmelaget vaniljekrem:
Ingredienser:
3 dl melk
2 eggeplommer
3 ss sukker
1 ss potetmel 
1 vaniljestang
Sånn gjør du: 
1. Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha dem i pannen.
2. La vaniljestangen koke med, fjern den da kremen skal avkjøles. 
3. Ha alt i en liten panne, pisk det sammen og varm det opp under konstant røring. 
4. Bruk en god visp som tar godt i hele pannen. Rør!
Når sausen tykner tar du den av varmen, den skal IKKE koke. Rør i sausen mens den kjøles, da unngår du snerk. 

Kaken: 
Skjer sukkerbrødet i to eller flere. Ta vaniljekrem mellom sukkerbrødene. Pisk krem og ta rundt hele kaken. Pynt i vei! Vi har pyntet med temaet Sykkel VM.
Jeg synes at denne kaken var veldig god. Og anbefaler den. 😊
Laget av Karoline, Roza og Aya. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar