Dette var en veldig bløt og god kake, med sukkerbrød i bunn, vaniljekrem og kremfløte.
til toppings pyntet vi med sykkel VM logoen i jordbær og blåbær, også strødde vi nonstop utover kaken. Oppskriften er hentet fra Hoff potetmel
Sukkerbrød
Ingredienser
Du trenger:
4 egg
175 g sukker
3 ½ ss potetmel
1 1/3 dl hvetemel
½ ts bakepulver
Slik lager du sukkerbrød
1. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland forsiktig inn
det tørre med slikkepott.
2. Bruk rund randform 22-24 cm. Bruk gjerne bakepapir i
bunnen av randformen og smør kantene.
3. Stekes midt i ovnen ved 160 grader i ca. 45 minutter.
Vaniljekrem.
3 dl melk
2 eggeplommer
3 ss sukker
1 ss potetmel
1 vaniljestang
Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha dem i
pannen.
La vaniljestangen koke med, fjern den når kremen skal avkjøles.
Ha alt i en liten panne, pisk det sammen og varm det opp under
konstant omrøring.
Bruk en god visp som tar godt i hele pannen. Rør!
Når sausen tykner tar du den av varmen, den skal IKKE koke.
Rør i sausen mens den kjøles, da unngår du snerk.
Når sukkerbrødet er ferdig deler du det i to og dynker den underste delen med melk, deretter tar du på vaniljekremen oppå sukkerbrødet, også dynker du den andre delen med melk og legger oppå. når du har gjort det tar du kremfløte og legger rundt hele kaken og deretter pynter med det du vill og det du måtte ønske:)
Når sukkerbrødet er ferdig deler du det i to og dynker den underste delen med melk, deretter tar du på vaniljekremen oppå sukkerbrødet, også dynker du den andre delen med melk og legger oppå. når du har gjort det tar du kremfløte og legger rundt hele kaken og deretter pynter med det du vill og det du måtte ønske:)
bløtekake av Eirik, Jonas.r og Maria:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar