Barnehagens Beste Sjokoladekake
Oppskrift hentet fra bloggen Det søte liv
Oppskrift hentet fra bloggen Det søte liv
Ingredienser
200 g smør
2,25 dl vann
4 ss kakao
4,5 dl sukker
1,5 dl lettrømme
2 store egg
0,5 ts salt
3 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel
Glasur:
100 g smør
6 ss melk
4 ss kakao
1 ts vaniljesukker
350 g melis
Fremgangsmåte
Smelt smøret i en stor, tykkbunnet kjele. Tilsett vann og kakao og
rør til kakaoen har løst seg opp. Ta kjelen av platen og rør i sukkeret. Bland
så i lettrømmen og deretter sammenpiskede egg. Ha så i salt, bakepulver og til
slutt hvetemelet. Rør deigen jevn og klumpfri.
Ha bakepapir i en liten langpanne (ca 20x30 cm) og hell i
sjokoladekakedeigen. Stekes midt i ovnen ved 200°C i 25-30 min.
Lag imens sjokoladeglasuren:
Smelt smøret i en kjele og tilsett de øvrige ingrediensene. Rør til
du får en glatt og klumpfri glasur.
Nå kaken er gjennomstekt (sjekk med kakenål) tas kaken ut av ovnen.
Fordel sjokoladeglasuren over den varme kaken i langpannen. La kaken stå på
kjøkkenbenken til den er lunken. Dryss over ønsket kakestrøssel. Sett så
langpannen i kjøleskapet og la den stå der i noen timer (eller over natten) så
kaken blir helt kald og glasuren stivner.
Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret og del kaken
opp i passe store firkanter.
Vi fikk i oppdrag å pynte kaken med tanke på Sykkel VM, derfor har vi brukt blåbær og jordbær for å få frem fargene i VM-logoen.
Vi fikk i oppdrag å pynte kaken med tanke på Sykkel VM, derfor har vi brukt blåbær og jordbær for å få frem fargene i VM-logoen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar