Oppskriften er hentet fra bloggen Det søte liv, men gjort glutenfri. Lenke nederst på siden.
Ingredienser
200 g smør
2,25 dl vann
4 ss kakao
4,5 dl sukker
1,5 dl lettrømme
2 store egg
0,5 ts salt
3 ts salt
4,5 dl glutenfri kakemiks
glasur
100 g smør
6 ss melk
4 ss kakao
1 ts vanilijesukker
350 g melis
Fremgangsmåte
Smelt smøret i en stor, tykkbunnet kjele. Tilsett vann og kakao og rør til
kakaoen har løst seg opp.Ta kjelen av platen og rør i sukkeret.Bland så i
lettrømen og deretter sammenpiskede egg. Ha så i salt, bakepulver og til
slutt hvetemelet. Rør deigen jevn og klumpfri.
Ha bakepapir i en liten langpanne (ca 20x30 cm) og hell i sjokoladekakedeigen.
stekes midt i ovnen ved 200°C i 25-30 min.
Lag imens sjokoladeglasuren:
Smelt smøret i en kjele og tilsett de øvrige ingrediensene.Rør til du får en glatt
og klumpfri glasur.
Nå kaken er gjennomstekt (sjekk med kakenål) tas kaken ut av ovnen.Fordel
sjokoladeglasuren over den varme kaken i langpannen. La kaken stå på
kjøkkenbenken til den er unken.Dryss over ønsket kakestrøssel. Sett så
langpannen i kjøleskapet og la den stå der neon timer (eller over natten) så
kaken blir helt kald og glasuren stivner.
Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret og del kaken opp i
passe store firkanter
http://www.detsoteliv.no/oppskrift/barnehagens-beste-sjokoladekake
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar