torsdag 23. februar 2017

SKILLINGSBOLLAR

      







 Ingredienser

for å få ca. 25 bollar må du ha:

1 l hvetemel
3dl melk
100g smør
50g gjær
1dl sukker
1strk ts salt

FYLL: 

2ss margarin
2ss sukker
2ss kanel



Slik gjør du.

1) Smelt margarinen. Ha i melken og varm væsken til den blir fingervarm.
2) Rør ut gjæren i litt av melken.
3) Bland det tørre. Start med ca 8dl av melet
4) Tilsett melk og gjær til det tørre. ELT GODT! (ca 10min)
5) Hev i ca. ein time.
6) Elt deigen lett om og kjevle den ut til eit rektangel.
7) Pensle med smør og dryss med sukker og kanel.
8) Rull deigen fast sammen fra langsiden skjær den i ca. 2cm tykke skiver, sett dei på bakapapir på stekebrett og etterhev dem i ca. 20 min.
9) Stek bollene med 225grader i ca. 15min.
10) Avkjøl bollene på ein rist.


Dette var kjempegodt, så dette bør du prøve!
Vi syns skillingsboller er lett å lage, og det anbefales derfor til deg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar