torsdag 23. februar 2017

Kjøttkaker a la Eddi

Dette er enkelt å lage og smaker veldig godt

Kjøttkaker
400g kjøttdeig
0,75 ts salt
0,25 ts pepper
1 egg
1 ss potetmel
0,5del melk eller vann

SLIK GJØR DU:
  1. Bland kjøttdeigen med salt, så resten av krydderet
  2. Tilsett egget, rør
  3. Tilsett potetmel rør til du ikke ser potetmelet
  4. Spe med væske
  5. Form kjøttkaker med 2 skjeer. Dypp de gjerne i kaldt vann
  6. Stekes i stekepanne med litt margarin.
  7. Snu slik de blir like godt stekt på begge sider
  8. La kjøttkakene koke sammen med sausen.
  9. Serveres med kokte poteter, kokte gulrøtter og brun saus.


Brun saus 
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 12 l vann
  • 1 buljongterning
  • 14 ts salt
  • 18 ts pepper

SLIK GJØR DU:
  1. Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
  2. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper.
  3. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar