torsdag 2. februar 2017

Kyllingfilet med poteter og brun saus

Kyllingfilet med poteter og brun saus


Vi har hatt kokkekamp på skolen. Da valgte vi å lage kyllingfilet med poteter og brun saus.

Slik gjør du: 1. Kyllingfileten bør ligge i romtempratur i 30 minutter før det skal.

 2 Stek kyllingen i margarin i en middels varm panne.

3 Stek i 2 minutter på hver side. legg på lokk, skru av platen ned et trinn,  og etterstek i 6-8 minutter avhengig av hvor tykk fileten er.


Brun saus


Oppskrift til 4 porsjoner

2. ss smør

2. ss hvetemel

3. 1/2 buljong eller kjøttkraft


Slik gjør du: 1. Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.

2. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du tar oppi.

3. La sausen småkoke i ca 10 minutter.

4. Smak til med salt og pepper.

Poteter: Ta en kjele med vann og ta oppi potetene.
Når det begynner å koke skal det koke ca 20-30 minutter.











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar