torsdag 9. februar 2017

Kjempe god bidos


BIDOS  Blogget av Elias  og Mathias Ø. Vi valgte bidos fordi det er Samefolkets dag.

500
gr
5
dl
1
ts
Ca 7
stk
1
stk
2
stk
0,25
ts
0,25
ts
Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i terninger på ca 2x2 cm. Kok opp vannet og tilsett kjøtt og salt. Skru ned varmen og la det trekke ved ca 85 C i 30-45 minutter, eller til kjøttet er mørt. 

Skrell poteter, gulrøtter og løk. Dette skjærer du i terninger og har opp i gryten. La alt koke opp og så trekke til potetene er møre, ca 30 minutter. 

Tilsett timian og smak til med salt og pepper. Serveres med tyttebær, vørterbrød eller loff. 


Dette er en tradisjonell samisk rett, som blant annet serveres i brylluper.







Det var veldig godt. Dette kan vi godt ha flere ganger.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar