torsdag 9. februar 2017

Rullekake

Oppgaven var å lage noko godt til ein kokkekammp. Så vi bestemmte oss for å lage rullekake med friske bær.
                                     RULLEKAKE
Oppskriften er beregnet til 1 rullekake.
4 egg
1 ¼ dl sukker (120 g)      
2 dl hvetemel (120 g)
½ ts bakepulver
Fyll 
2 ½ dl syltetøy eller frysetøy

SLIK GJØR DU

  1. Sett stekeovnen  på 200 °C.   
  2. Dekk bunnen av en langpanne med bakepapir. 
  3. Pisk eggene og sukkeret til stiv eggedosis. Hvis du kan skrive OLE med vispen i eggedosisen, er den stiv nok. 
  4. Sikt melet og bakepulveret sammen og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott. 
  5. Bre røra godt utover i langpanna. 
  6. Stek kaken midt i ovnen i 8–10 minutter. 
  7. Legg bakepapir på en kakerist. 
  8. Bruk grytekluter og hvelv rullekaken på papiret (læreren viser deg hvordan).
  9. La formen ligge over kaken til den er avkjølt. 
  10. Fjern langpanna med bakepapiret og smør syltetøy jevnt utover kaken. 
  11. Rull kaken godt sammen ved hjelp av bakepapiret den ligger på. 
  12. Pakk kaken litt stramt inn i bakepapiret og legg den kjølig med skjøten ned. 


dette var kjempe lett å lage det! så dette bør du prøve;)
den var kjempe god og man kan ta friske bær også videre😊man kan ha annet fyll i som sjokkolade pålegg.😉





Her er vi ferdige med rullekaken

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar