Oppgaven var å lage noko godt til ein kokkekammp. Så vi bestemmte oss for å lage rullekake med friske bær. |
Oppskriften er beregnet til 1 rullekake.
4 egg
1 ¼ dl
sukker (120 g)
2 dl
hvetemel (120 g)
½ ts
bakepulver
Fyll
2 ½ dl
syltetøy eller frysetøy
SLIK GJØR DU
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Dekk bunnen av en langpanne med bakepapir.
- Pisk eggene og sukkeret til stiv eggedosis. Hvis du kan skrive OLE med vispen i eggedosisen, er den stiv nok.
- Sikt melet og bakepulveret sammen og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott.
- Bre røra godt utover i langpanna.
- Stek kaken midt i ovnen i 8–10 minutter.
- Legg bakepapir på en kakerist.
- Bruk grytekluter og hvelv rullekaken på papiret (læreren viser deg hvordan).
- La formen ligge over kaken til den er avkjølt.
- Fjern langpanna med bakepapiret og smør syltetøy jevnt utover kaken.
- Rull kaken godt sammen ved hjelp av bakepapiret den ligger på.
- Pakk kaken litt stramt inn i bakepapiret og legg den kjølig med skjøten ned.
dette var kjempe lett å lage det! så dette bør du prøve;)
den var kjempe god og man kan ta friske bær også videre😊man kan ha annet fyll i som sjokkolade pålegg.😉
Her er vi ferdige med rullekaken |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar