fredag 17. februar 2017

Fruktgrøt

Fruktgrøt


I dag hadde vi norske tradisjoner som tema og vi lagde  fruktgrøt til dessert. Fruktgrøt er ikke noe vi har spist før, så vi syns den hadde en litt spesiell smak. Vi hadde ikke i aprikos, men den vil smake mer med det i.

ingredienser:
3 epler
4 dl vann
4 ss sukker
1 dl tørkede aprikoser
1 dl rosiner
potetmeljevning av 1 ss potetmel og 1/4 dl kaldt vann.

slik gjør du:
1. skrell eplene og del dem i båter med ein epledeler.
2. kok opp vann og sukker og ha i epler, aprikoser og rosiner og kok til eplene er møre i ca. 5 min.
3. trekk kjelen av plata. tillsett potetmeljevningen i en tynn stråle mens du rører.
4. sett kjelen tilbake på plata og gi fruktgrøten et raskt oppkok.
5. hell fruktgrøten opp i en serveringsbolle og dryss litt sukker over, slik at det ikke blir snerk.
6. server fruktgrøten med litt melk

                                                      her koker vann, sukker, epler og rosiner

her tilsetter vi potetmeljevninga
                                                    
                                               
                                                  her er den ferdig

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar