torsdag 3. november 2016

Glutenfrie pizzaboller

Ferdige pizzabollar

Deigen var ganske så enkel å lage. Når det kom til å lage den flat var den ganske klissete og det var litt vrient. Bollene så ikke så fine ut, men det smakte veldig godt.


Oppskrift deig

4,5 dl vann
1 pk tørrgjær
3 ss olje
500 g fint glutenfritt mel, evt. halvparten gråft


oppskrift saus
Tomatsaus:
Ca 300 g kjøttdeig
1 løk
2 ss olje
1/2 dl tomatpuré
1 paprika
1 boks knuste /hakkede hermetiske tomater
1 ts sukker
2 t s tørket oregano/ pizzakrydder/ basilikum
salt, pepper
2-3 dl revet hvit ost

Varm opp vannet til 40 grader. Tilsett tørrgjær, olje og mel. Røres godt sammen. Heves i ca 30 minutter. 
Lag tomatsaus mens deigen heves. Stek kjøttdeig og finhakket løk i olje i varm stekepanne. Tilsett tomatpuré og la en steke med et par min før finhakket paprika i terninger tilsettes sammen med hermetiske tomater og krydder. Kok opp og la sausen trekke i minst 15-20 min uten lokk. Smak ev til med mer krydder, salt og pepper.


Legg plastfolie utover benken og smør litt olje på denne. Deigen smøres utover folien, bruk godt med vann på hendene, eller legg litt bakepapir over og trykk deigen godt ut.
Smør på tomatsausen. Ha på ost.
Ved hjelp av folien rulles det hele sammen til en pølse som deles opp i passe stykker (ca 2 fingerbredder brede). Stykkene legges på bakepapirkledd stekeplate.


Stekes ved 225 gr. i ca 12-15 minutter, midt i ovnen.
  Oppskrift på deigen har vi henta her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar