tirsdag 1. november 2016

Havrekjeks

Ferdige havrekjeks.



Vi har laget havrekjeks etter oppskrift hentet på NRK mat Vi har laget både vanlig og glutenfrie kjeks. Vi gjorde de glutenfrie ved å erstatte hvetemel med lys glutenfrimelblanding
Kjeksene var enkle å lage og smakte veldig godt!


Oppskrift!


3 dl hvetemel
3 dl lettkokte havregryn
1,5 dl smelta margarin (eller smør)
1,5 dl sukker
1,5 dl kulturmelk

2 ts hornsalt
1 ts natron (rørt ut i litt eddik)



1) Bland alt det tørre

2) Smelt smøret
3)Bland i smør og kulturmelk til en klissete røre.
4) Bruk en spiseskei til å lage små boller på et bakepapir
5) Sett kjeksene med litt avstand på brettet. De vil flyte litt ut
6) Steik i ca 14 min på 170 grader til de er lysebrune






Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar