PIZZASNURRER
Vi har laget pizzasnurrer som vi skal selge i kantine på skolen. Bollene var ganske enkle å lage og smakte godt. Siden deigen er grov var den litt vanskelig å rulle sammen, men det gikk fint.
Oppskriften på pizzasnurrer:
Deig: 50 g gjær
6 dl fingervarmt vann
1/2 dl olje, gjerne olivenolje
2 ts salt
ca 1,5 l grovbakstmel
Tomatsaus:
Ca 300 g kjøttdeig
1 løk
2 ss olje
1/2 dl tomatpuré
1 paprika
1 boks knuste /hakkede
hermetiske tomater
1 ts sukker
2 ts tørket oregano/
pizzakrydder/ basilikum
salt, pepper
2-3 dl revet hvit ost
Sånn gjør du det:
Rør
gjæren ut i fingervarmt vann ( tørrgjær blandes i melet), tilsett salt , sukker
og olje og elt inn mel til en glatt deig. Dekk til bakebollen og la deigen heve
ca 30 min .
Lag
tomatsaus mens deigen heves. Stek kjøttdeig og finhakket løk i olje i varm
stekepanne. Tilsett tomatpuré og la en steke med et par min før finhakket
paprika i terninger tilsettes sammen med hermetiske tomater og krydder. Kok opp
og la sausen trekke i minst 15-20 min uten lokk. Smak av til med mer krydder,
salt og pepper.Ta
deigen ut på et melet bakebord og del den i to. ” Klapp” eller kjevle ut hver
del til et rektangel. Smør over kjøttsausen, dryss over revet ost. Rull sammen
og sett på bakepapirkledt stekebrett.. Dekk til og la etterheve ca 50 min.Stek i
varm stekeovn 225 grader på midterste rille i 10- 15 min.
Laget av Roza, Karoline, Mathias C og Edvin
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar