torsdag 3. november 2016

Grove pizzasnurrer

PIZZASNURRER


Vi har laget pizzasnurrer som vi skal selge i kantine på skolen. Bollene var ganske enkle å lage og smakte godt. Siden deigen er grov var den litt vanskelig å rulle sammen, men det gikk fint.

Oppskriften på pizzasnurrer:

Deig: 50 g gjær

6 dl fingervarmt vann

1/2 dl olje, gjerne olivenolje

2 ts salt

ca 1,5 l grovbakstmel

Tomatsaus:

Ca 300 g kjøttdeig

1 løk

2 ss olje

1/2 dl tomatpuré

1 paprika

1 boks knuste /hakkede hermetiske tomater

1 ts sukker

2 ts tørket oregano/ pizzakrydder/ basilikum

salt, pepper

2-3 dl revet hvit ost 

Sånn gjør du det:

Rør gjæren ut i fingervarmt vann ( tørrgjær blandes i melet), tilsett salt , sukker og olje og elt inn mel til en glatt deig. Dekk til bakebollen og la deigen heve ca 30 min .

Lag tomatsaus mens deigen heves. Stek kjøttdeig og finhakket løk i olje i varm stekepanne. Tilsett tomatpuré og la en steke med et par min før finhakket paprika i terninger tilsettes sammen med hermetiske tomater og krydder. Kok opp og la sausen trekke i minst 15-20 min uten lokk. Smak av til med mer krydder, salt og pepper.Ta deigen ut på et melet bakebord og del den i to. ” Klapp” eller kjevle ut hver del til et rektangel. Smør over kjøttsausen, dryss over revet ost. Rull sammen og sett på bakepapirkledt stekebrett.. Dekk til og la etterheve ca 50 min.Stek i varm stekeovn 225 grader på midterste rille i 10- 15 min.

Laget av Roza, Karoline, Mathias C og Edvin










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar