torsdag 17. november 2016

Grovbrød

Brød

Og lage brød var enkelt og det smakte veldig godt. Vi spiste brødet vårt til hjemmelaget tomatsuppe. Se oppskrift lenger nede på bloggen.

Oppskrift
1 ss flytene margarin til og smøre formen
1 pk. Fersk gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
2 dl lunkent vann eller melk
1 ss olje
1/2 ts salt
1/2 dl grov sammalt hvete
1 dl fin sammalt rug
Ca. 2  1/2 dl hvetemel



Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200°C og smør en avlang form ( 1 I eller 1 1/2 l) med flytende margarin.
  2. Rør ut gjæren i fingervarmt vann eller melk i en bakebolle (ca. 37°C  hvis du bruker fersk gjær, og ca.40-45°C hvis du bruker tørrgjær).
  3. Tilsett oljen.
  4. Rør inn salt og alt det sammalte melet (både sammalt hvete  og sammalt rug).
  5. Tilsett hvetemel og elt deigen jevn og smidig, slik at den slipper redskapet i bollen
  6. Dekk bakebollen med plast  eller rent kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse.
  7. Ha litt mel på bakebordet  og tømm deigen ut på bordet. Skrap godt ut av bollen, slik at all deigen kommer med.
  8. Elt deigen lett sammen og form den til en tykk pølse, like lang som formen.
  9. Legg deigen i formen ogtrykk den godt ned
  10. La brødet etterheve under plast til et lett fingertrykk i deigen går langsomt tilbake.
  11. Pensle brødet med vann og lag forsiktig noen skrå snitt i overflaten med en skarp kniv.
  12. Stek brødet nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Ta det ut av formen og avkjøl det på en rist.  

     
        
      Oppskriften har vi hentet her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar