Og lage brød var
enkelt og det smakte veldig godt. Vi spiste brødet vårt til hjemmelaget tomatsuppe. Se oppskrift lenger nede på bloggen.
Oppskrift
1 ss flytene
margarin til og smøre formen
1 pk. Fersk gjær
(eller 1/2 pose tørrgjær)
2 dl lunkent vann
eller melk
1 ss olje
1/2 ts salt
1/2 dl grov sammalt
hvete
1 dl fin sammalt rug
Slik gjør du
Ca. 2 1/2 dl hvetemel
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 200°C og smør en avlang form ( 1 I eller 1 1/2 l) med flytende margarin.
- Rør ut gjæren i fingervarmt vann eller melk i en bakebolle (ca. 37°C hvis du bruker fersk gjær, og ca.40-45°C hvis du bruker tørrgjær).
- Tilsett oljen.
- Rør inn salt og alt det sammalte melet (både sammalt hvete og sammalt rug).
- Tilsett hvetemel og elt deigen jevn og smidig, slik at den slipper redskapet i bollen
- Dekk bakebollen med plast eller rent kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse.
- Ha litt mel på bakebordet og tømm deigen ut på bordet. Skrap godt ut av bollen, slik at all deigen kommer med.
- Elt deigen lett sammen og form den til en tykk pølse, like lang som formen.
- Legg deigen i formen ogtrykk den godt ned
- La brødet etterheve under plast til et lett fingertrykk i deigen går langsomt tilbake.
- Pensle brødet med vann og lag forsiktig noen skrå snitt i overflaten med en skarp kniv.
- Stek brødet nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Ta det ut av formen og avkjøl det på en rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar