fredag 21. oktober 2016

Spagetti bolognese

Spagetti med kjøtt saus

Vi har laget spagetti med kjøttsaus. Det var veldig godt

Ingredienser:

1 gulerot
1/2 løk 
1 stilk stangselleri
1 ss flytende margarin eller olje til steking
250 g kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss tomatpurè
1 boks hakkede, hermetiske tomater
2 dl kjøttbuljong (2 dl vann + 1/2 terning kjøttbuljong)
1/2 ts salt
!/2 ts pepper
1/4 ts malt muskat
250 g spagetti

Dette gjør du:a1. Skrell gulrot, rens løk og stangselleri. Skjær alt i små biter
2. Sett stekepanna på meddels til sterk varme og ha i margarin.
3. Ha i kjøttdeigen. Stek mens du bruker en stekespade til å dele kjøttdeigen i små biter.
4. Ha i grønnsakene og tomatpurèen. Hell de hermetiske tomatene over.
5. Tilsett buljong, rør godt og la kjøttsausen koke i ca. 20 minutter.
6. Smak til med krydder.
7. Kok spagettien slik det står på pakken.


Skjær og skrell grønnsakene
                                           

Stek kjøttdeigen


Ta oppi grønnsakene tomatpurèen og de hermetiske tomatene


Ta buljongen og vann og rør rundt




http://mat.no/oek/Ungdomstrinnet/Oppskrifter/Spagetti-bolognese

Laget av Dalya, Silje, Mathias M og Khyle



        
   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar