fredag 7. oktober 2016

Muffins med sjokolade og vanilje

vaniljemuffins

sjokolademuffins

glutenfrie sjokolademuffins
I dag har vi laga muffins til kantine for heile skulen. vi laga vanilje og sjokolade muffins. vi lagde vanlige, glutenfrie og eggfrie muffins. det var ganske lett og lage og det smakte godt og. Her er alle oppskriftene vi brukte.



Vaniljemuffins
Ingredienser:
125 g. margarin
2 dl sukker
2 egg
1 dl melk
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Framgangsmåte:
  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Kutt smøret i terninger, og legg dem i en bolle.
  3. Tilsett sukker og pisk godt med en håndmikser.
  4. Finn fram mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle så det står klart på benken. MERK: ikke tilsett melblandingen enda.
  5. VIGTIG: klekk ett av eggene i et desilitermål. Tilsett i røren, og bland godt inn i massen. Så klekker du det siste egget, og gjør det samme, og tilsett litt av melet med en gang.
  6. Tilsett så litt og litt mel og bland det inn vekselsvis med melken.
  7. Legg muffinsformene på et steikebrett med bakepapir.
  8. Fyll muffinsformene 2/3 deles fulle. Bruk to spiseskjeer når du fordeler massen i formene.
  9. Stek på midterste rille i 10-15 minutter.
  10. Avkjøles på rist.



Sjokolademuffins

Ingredienser:
125 g. margarin
2 dl sukker
2 egg
1 dl melk
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Kakaopulver 3 SS

Framgangsmåte:
  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Kutt smøret i terninger, og legg dem i en bolle.
  3. Tilsett sukker og pisk godt med en håndmikser.
  4. Finn fram mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle så det står klart på benken. MERK: ikke tilsett melblandingen enda.
  5. VIGTIG: klekk ett av eggene i et desilitermål. Tilsett i røren, og bland godt inn i massen. Så klekker du det siste egget, og gjør det samme, og tilsett litt av melet med en gang.
  6. Tilsett så litt og litt mel og bland det inn vekselsvis med melken.
  7. Tilsett kakaopulver og band sammen røren.
  8. Legg muffinsformene på et steikebrett med bakepapir.
  9. Fyll muffinsformene 2/3 deles fulle. Bruk to spiseskjeer når du fordeler massen i formene.
  10. Stek på midterste rille i 10-15 minutter.
  11. Avkjøles på rist.

Glutenfrie sjokolademuffins

Ingredienser:
125 g. margarin
2 dl sukker
2 egg
1 dl melk
200 g glutenfritt mel
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Kakaopulver 3 SS

Framgangsmåte:
  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Kutt smøret i terninger, og legg dem i en bolle.
  3. Tilsett sukker og pisk godt med en håndmikser.
  4. Finn fram mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle så det står klart på benken. MERK: ikke tilsett melblandingen enda.
  5. VIGTIG: klekk ett av eggene i et desilitermål. Tilsett i røren, og bland godt inn i massen. Så klekker du det siste egget, og gjør det samme, og tilsett litt av melet med en gang.
  6. Tilsett så litt og litt mel og bland det inn vekselsvis med melken.
  7. Tilsett kakaopulver og band sammen røren.
  8. Legg muffinsformene på et steikebrett med bakepapir.
  9. Fyll muffinsformene 2/3 deles fulle. Bruk to spiseskjeer når du fordeler massen i formene.
  10. Stek på midterste rille i 10-15 minutter.
  11. Avkjøles på rist.

Glutenfrie vaniljemuffins
Ingredienser:
125 g. margarin
2 dl sukker
2 egg
1 dl melk
200 g glutenfritt mel
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Framgangsmåte:
  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Kutt smøret i terninger, og legg dem i en bolle.
  3. Tilsett sukker og pisk godt med en håndmikser.
  4. Finn fram mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle så det står klart på benken. MERK: ikke tilsett melblandingen enda.
  5. VIGTIG: klekk ett av eggene i et desilitermål. Tilsett i røren, og bland godt inn i massen. Så klekker du det siste egget, og gjør det samme, og tilsett litt av melet med en gang.
  6. Tilsett så litt og litt mel og bland det inn vekselsvis med melken.
  7. Legg muffinsformene på et steikebrett med bakepapir.
  8. Fyll muffinsformene 2/3 deles fulle. Bruk to spiseskjeer når du fordeler massen i formene.
  9. Stek på midterste rille i 10-15 minutter.
  10. Avkjøles på rist.



Vaniljemuffins uten egg
Ingredienser:
150 g. margarin
2 dl sukker
1,5 dl melk
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Framgangsmåte:
  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Kutt smøret i terninger, og legg dem i en bolle.
  3. Tilsett sukker og pisk godt med en håndmikser.
  4. Finn fram mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle og tilsett så litt og litt mel og bland det inn vekselsvis med melken.
  5. Legg muffinsformene på et steikebrett med bakepapir.
  6. Fyll muffinsformene 2/3 deles fulle. Bruk to spiseskjeer når du fordeler massen i formene.
  7. Stek på midterste rille i 10-15 minutter.
  8. Avkjøles på rist.






Sjokolademuffins uten egg

Ingredienser:
150 g. margarin
2 dl sukker
1,5 dl melk
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Kakaopulver 3 SS

Framgangsmåte:
  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Kutt smøret i terninger, og legg dem i en bolle.
  3. Tilsett sukker og pisk godt med en håndmikser.
  4. Finn fram mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle og tilsett så litt og litt mel og bland det inn vekselsvis med melken.
  5. Tilsett kakaopulver og band sammen røren.
  6. Legg muffinsformene på et steikebrett med bakepapir.
  7. Fyll muffinsformene 2/3 deles fulle. Bruk to spiseskjeer når du fordeler massen i formene.
  8. Stek på midterste rille i 10-15 minutter.
  9. Avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar