Oppskriften er beregnet til 1 rullekake.
4 egg
1 ¼ dl sukker (120 g)
2 dl hvetemel (120 g)
½ ts bakepulver
Fyll
2 ½ dl syltetøy eller frysetøy
SLIK GJØR DU
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Dekk bunnen av en langpanne med bakepapir.
- Pisk eggene og sukkeret til stiv eggedosis. Hvis du kan skrive OLE med vispen i eggedosisen, er den stiv nok.
- Sikt melet og bakepulveret sammen og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott.
- Bre røra godt utover i langpanna.
- Stek kaken midt i ovnen i 8–10 minutter.
- Legg bakepapir på en kakerist.
- Bruk grytekluter og hvelv rullekaken på papiret (læreren viser deg hvordan).
- La formen ligge over kaken til den er avkjølt.
- Fjern langpanna med bakepapiret og smør syltetøy jevnt utover kaken.
- Rull kaken godt sammen ved hjelp av bakepapiret den ligger på.
- Pakk kaken litt stramt inn i bakepapiret og legg den kjølig med skjøten ned.
Oppskrift hentet fra: http://www.mat.no/oek/Ungdomstrinnet/Oppskrifter/Rullekake
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar