fredag 13. januar 2017

Rullekake

                                  

Oppskriften er beregnet til 1 rullekake.

4 egg
1 ¼ dl sukker (120 g)
2 dl hvetemel (120 g)
½ ts bakepulver
Fyll 
2 ½ dl syltetøy eller frysetøy

SLIK GJØR DU
  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Dekk bunnen av en langpanne med bakepapir. 
  3. Pisk eggene og sukkeret til stiv eggedosis. Hvis du kan skrive OLE med vispen i eggedosisen, er den stiv nok. 
  4. Sikt melet og bakepulveret sammen og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott. 
  5. Bre røra godt utover i langpanna. 
  6. Stek kaken midt i ovnen i 8–10 minutter. 
  7. Legg bakepapir på en kakerist. 
  8. Bruk grytekluter og hvelv rullekaken på papiret (læreren viser deg hvordan).
  9. La formen ligge over kaken til den er avkjølt. 
  10. Fjern langpanna med bakepapiret og smør syltetøy jevnt utover kaken. 
  11. Rull kaken godt sammen ved hjelp av bakepapiret den ligger på. 
  12. Pakk kaken litt stramt inn i bakepapiret og legg den kjølig med skjøten ned.
Oppskrift hentet fra: http://www.mat.no/oek/Ungdomstrinnet/Oppskrifter/Rullekake

                      


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar