fredag 20. januar 2017

Glutenfri rullekake


Rullekake er veldig godt og lett å lage. det tok heller ikke lang tid og steike den heller;D
Denne er laget av potetmel, og er derfor glutenfri
                                                

Ingredienser

                                                                           

3 egg
1 1/2 dl sukker
1 3/4 dl potetmel
1 ts bakepulver


ca 2,5dl syltetøy

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Dekk bunnen av en langpanne med bakepapir. 
  3. Pisk eggene og sukkeret til stiv eggedosis. Hvis du kan skrive OLE med vispen i eggedosisen, er den stiv nok. 
  4. Sikt melet og bakepulveret sammen og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott. 
  5. Bre røra godt utover i langpanna. 
  6. Stek kaken midt i ovnen i 8–10 minutter. 
  7. Legg bakepapir på en kakerist. 
  8. Bruk grytekluter og hvelv rullekaken på papiret (læreren viser deg hvordan).
  9. La formen ligge over kaken til den er avkjølt. 
  10. Fjern langpanna med bakepapiret og smør syltetøy jevnt utover kaken. 
  11. Rull kaken godt sammen ved hjelp av bakepapiret den ligger på. 
  12. Pakk kaken litt stramt inn i bakepapiret og legg den kjølig med skjøten ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar