fredag 30. september 2016

Eplekake



INGREDIENSER
Oppskriften er beregnet til 1 eplekake.
3 epler
3 egg
2½ dl sukker
1 ½ dl margarin eller smør
1 dl melk
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1 ts kanel 
litt melis
SLIK GJØR DU
  1. Sett stekeovnen på 200 °C og smør en springform (rund kakeform). 
  2. Skrell eplene og del dem i båter med en epledeler. Legg dem i en bolle med vann. 
  3. Bruk en håndmikser og pisk egg og sukker til stiv eggedosis. 
  4. Smelt margarinen og ha den i eggedosisen sammen med melken. Bland forsiktig med en slikkepott. 
  5. Sikt hvetemel og bakepulver sammen og rør det forsiktig inn i kakerøra. 
  6. Hell kakerøra i formen. Bruk slikkepott. 
  7. Tørk vannet av eplebåtene med kjøkkenpapir. Legg eplebåtene over kakerøra og dryss sukker og kanel over. 
  8. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl den på en rist. 
  9. Ha litt melis i en melsikt og dryss den over kaken før du serverer.
Eplekakerøre :)
Eplekaken i ovnen :)

Oppskrift hentet fra: http://mat.no/oek/Velkommen-til-opplysningkontoret-for-egg-og-kjoett/Oppskrifter/Eplekake

Is smaker godt til eplekake.


Skrevet av: Maria, Linea, Marius, Jonas og Gabriel:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar