INGREDIENSER
Oppskriften er beregnet til 1
eplekake.
3 epler
3 egg
2½ dl sukker
1 ½ dl margarin eller smør
1 dl melk
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1 ts kanel
litt melis
SLIK GJØR DU
- Sett stekeovnen på 200 °C og smør en springform (rund kakeform).
- Skrell eplene og del dem i båter med en epledeler. Legg dem i en bolle med vann.
- Bruk en håndmikser og pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
- Smelt margarinen og ha den i eggedosisen sammen med melken. Bland forsiktig med en slikkepott.
- Sikt hvetemel og bakepulver sammen og rør det forsiktig inn i kakerøra.
- Hell kakerøra i formen. Bruk slikkepott.
- Tørk vannet av eplebåtene med kjøkkenpapir. Legg eplebåtene over kakerøra og dryss sukker og kanel over.
- Stek kaken nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl den på en rist.
- Ha litt melis i en melsikt og dryss den over kaken før du serverer.
Eplekakerøre :) |
Eplekaken i ovnen :) |
Oppskrift hentet fra: http://mat.no/oek/Velkommen-til-opplysningkontoret-for-egg-og-kjoett/Oppskrifter/Eplekake
Is smaker godt
til eplekake.
Skrevet
av: Maria, Linea, Marius, Jonas og Gabriel:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar