Du trenger:
Råvarene |
3 hvitløksbåter
1 rød chili
2 cm frisk ingefær
1 ss matolje
1. Først skreller du søtpotetene. Så vasker du
skjærefjølen eller finner frem en ny. Deretter skjærer du opp søtpotetene i
litt store terninger, legg søtpotetene i en bolle eller til sides.
2. Skjer opp purren i tynne skiver, det er lurt å bruke klogrepet sånn at du ikke skjærer deg. Legg purreskivene i et dørslag og skyll dem godt.
3. Rensk hvitløken og ta av det ytterste skallet og hakk hvitløken i små biter, legg den i en liten skål.
4. Nå skal du skjære opp chilien. Om
du ikke vil ha den for sterk er det lurt å skrape ut frøene. Skjer opp chilien
og legg den i den samme skålen som du la hvitløken oppi. NB: Det er viktig å
ikke ta seg i øynene etter at du har skjært opp chilien, det kan nemlig
gjøre veldig vondt, det.
5. Skrell ingefæren du trenger og riv
den med et rivjern. Ha den sammen med chilien og hvitløken.
6. Ha hvitløk, ingefær og chili i en kasserolle med olje og stek på middels varme i ca. 1 minutt. Ta så oppi purreløk og søtpotet og stek videre i to minutter til. Tilsett vann og kokosmelk og buljongterning. La det koke opp. Det skal koke på svak varme i 15-20 minutter. Når søtpotetene er myke, så er det klart for å bruke stavmikseren.
7. Sett kasserollen vekk fra den varme
platen. Bruk stavmikseren i kasserollen til alt er jevnt. Smak til med salt,
pepper og lime.
8. Server suppen med brødkrutonger og koriander.
Oppskriften er hentet fra: Matstart.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar