Verdens enkleste eplekake:
2,5 dl. sukker
2,5 dl. mel
1 egg (stort)
100 g. smør
1 ts. bakepulver
1/2 ts. salt
kanel til å drysse over før steking
Oppskriften er hentet her (med tilpasninger)
Norske epler |
Ingredienser |
Slik gjør du:
1. Sett på ovnen på 180 grader.
2. Smelt smøret i en liten kasserolle.
3. Ta alt det tørre i en bolle (unntatt kanel)
4. Ta smeltet smør og knekk egget i bollen med det tørre.
5. Rør til en jevn og fin røre.
Du kan velge hva du gjør med eplene. Du kan rive de på rivjern og tilsette de i deigen. Du kan også skrelle de og skjære de i båter eller terninger. Da er det lurt å legge de i kaldt vann med noen dråper sitronsaft til du legger de på kaken.
6. Ta kakedeigen over i en smurt kakeform (du kan gjerne ha bakepapir i bunnen).
7. Dryss kanel over kaken og sett den i ovnen i 30 minutter.
8. La den avkjøle litt før du skjære den opp.
9. Server med vaniljeis eller vaniljekesam.
Vask og rydd mens kaken står i ovnen. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar