mandag 7. september 2020

Eplekake

 Verdens enkleste eplekake:


2-3 epler                                

2,5 dl. sukker

2,5 dl. mel

1 egg (stort)

100 g. smør

1 ts. bakepulver

1/2 ts.  salt

kanel til å drysse over før steking


Oppskriften er hentet her (med tilpasninger)


Norske epler
Ingredienser









Slik gjør du:

1. Sett på ovnen på 180 grader.

2. Smelt smøret i en liten kasserolle.

3. Ta alt det tørre i en bolle (unntatt kanel)

4. Ta smeltet smør og knekk egget i bollen med det tørre.

5. Rør til en jevn og fin røre.






Du kan velge hva du gjør med eplene. Du kan rive de på rivjern og tilsette de i deigen. Du kan også skrelle de og skjære de i båter eller terninger. Da er det lurt å legge de i kaldt vann med noen dråper sitronsaft til du legger de på kaken.

6. Ta kakedeigen over i en smurt kakeform (du kan gjerne ha bakepapir i bunnen).

7. Dryss kanel over kaken og sett den i ovnen i 30 minutter.

8. La den avkjøle litt før du skjære den opp.

9. Server med vaniljeis eller vaniljekesam.


Vask og rydd mens
kaken står i ovnen.













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar