4 porsjoner
Ingredienser
Ingredienser
300 g torskefilet,
uten skinn og bein
2 stk potet
1 stk løk
1 stk gulrot
1 ss olje
1 terning fiskebuljong
5 dl vann
2 dl matfløte
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
2 ss dill,
frisk
Framgangsmåte
- Skjær torsken i terninger.
- Vask og skrell potet, og skjær dem i små terninger.
- Rens og finhakk løk.
- Vask og skrell gulrot, og skjær den i tynne strimler.
- Ha olje i en kasserolle og surr potet, løk og gulrot i 2–3 minutter.
- Rør ut buljongterningen i vann og ha buljongen i kasserollen.
- La alt koke i ca. 15 minutter til potetene er møre.
- Ha fisketerningene i suppen og la det hele trekke i 3–4 minutter.
- Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper. Om du synes suppen er for tykk kan du tilsette litt vann.
- Varm opp suppen og server.
Server suppen rykende varm med dill drysset over.
Tips: Du kan bytte ut
torsk med sei i denne oppskriften. Du kan også tilsette reker helt til slutt.
Oppskrift hentet fra Fiskesprell
Denne retten er veldig lett og lage og smaker veldig godt.
Laget av Siren, Vibeke, Mathias og Marcus.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar