torsdag 16. mars 2017

Grove Rundstykker


Vi synes grove rundstykker smakte veldig godt. Her kommer oppskriften:

2 SS smør
2,5 dl lunken lettmelk
1 dl lunket vann
25 g gjær ( eller en halv pose tørrgjær)
250 g sammalt hvete, grov
250 g hvetemelk
0,75 ts salt

                                                   Dette gjør du:
Rør gjæren ut i det lunkne vannet og tilsett deretter , smør melk og salt. Ha i mesteparten av melet og kjør deigen i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter til den blir fin og smidig. Tilsett eventuelt resten av melet, men pass på at deigen ikkje blir for fast.

La deigen heve under plast i ca. 30 minutter. del opp i ca 16 emner og trill boller som du legger på bakepapirkledt stekeplate. dekk med plast og la etterheve  i ca. 30 minutter. Pensle med melk og strø på grovt mel el. Snitt toppen med en skarp kniv og stek dem midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i ca. 12-15 minutter. Avkjøles på rist.

Oppskrift hentet her: http://trinesmatblogg.no/2010/02/15/grove-rundstykker/



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar