torsdag 6. april 2017

Pizza ElMakasi

Pizza ElMakasi

Lynrask pizzadeig
Dette trenger du:
5 dl hvetemel
1 ss bakepulver
1 ts salt
2,5 dl vann
2 ss olivenolje
Sånn gjør du:
Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett vann og olje, og elt godt sammen med hendene eller kjøkkenmaskin. Ha deigen på en melet arbeidsbenk. Kna deigen i et par minutter. Bruk litt mer mel hvis deigen er klissete. Denne deigen er uten gjær og skal ikke heve. Kjevle ut deigen og ha den over på en stekeplate. Ha ovnen på 225 grader og sett stekeplaten midt i ovnen. Dette er nok til en langpannepizza.

Pizzasaus: 
Dette trenger du:
3 ss matolje/olivenolje
1 løk
2 fedd hvitløk
800 g hermetiske tomater
4-5 blader med basilikum
Salt og pepper
1 ss sukker

Dette gjør du:
Varm oljen i en gryte. Stek hakket løk på middels varme til den er myk. Tilsett finhakket hvitløk og stek videre i 2 minutter. Hell tomatene over i gryten og rør godt sammen. Kok opp, reduser varmen og la sausen småkoke i ca 15 min. Ha basilikumbladene i sausen mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper. La sausen kjøle ned. 
Hjemmelaget krydder:
Dette trenger du:
1 ss chilipulver
1 ss hvitløkspulver
1 ss malt koriander
1 ss timian
5 ss spisskummin 
1 ts pepper
1/2 ts salt
Bland alt dette i en kopp.
Laget av Karoline, Mathias, Elias og Siren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar