LORD OF THE PIZZA
pizzadeig:
5dl hvetemel
1 ss bakepulver
1ts salt
2,5 dl vann
2 ss olivenolje
Bland saman mel,
bakepulver og salt i ein bolle. Tilsett vann og olje, og elt godt saman med
hendene eller kjøkkenmaskin. Ha deigen på ein melet arbeidsbenk. Kna deigen i
eit par minuttar. Bruk litt mel viss deigen er klissete. Denne deigen er utan
gjær og skal ikkje heve. Kjelve ut deigen og ha den over på ein stekeplate.
Klar for topping!
Pizzasaus:
1/2 løk
1 fedd kvitløk
400g hermetiske tomater
salt, pepper og pizzakrydder
Hakk løk og kvitløk i små biter. Surr i en kasserolle til det blir blankt. Tilsett hermetiske tomater og litt krydder. La det småkoke noen nokre minutt.
Smør pizzasaus utover botn. Legg over pepperoni, skinke og ost (eller anna topping)
Steik i 225 grader i ca 15 minutt
1 fedd kvitløk
400g hermetiske tomater
salt, pepper og pizzakrydder
Hakk løk og kvitløk i små biter. Surr i en kasserolle til det blir blankt. Tilsett hermetiske tomater og litt krydder. La det småkoke noen nokre minutt.
Smør pizzasaus utover botn. Legg over pepperoni, skinke og ost (eller anna topping)
Steik i 225 grader i ca 15 minutt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar