onsdag 6. februar 2019

Skjokoladekjeks

I dag lager vi sjokoladekjeks som vår dessert i Mat & Helse

Ingredienser:
50 g mykt smør
60 g brunt sukker
1 stk egg
1/2 ts vaniljesukker
75 g finmalte havregryn
1 ts natron
150 g hakket skokolade
60 g grovhakkede hasselnøtter

Slik gjorde vi: 
1. Vi satte stekeovnen på 180 grader Celsius
2. Rørte sammen smøret og brunt sukker
3. Hakket sjokoladen og nøttene i små, men ikke altfor små, biter.
4. Rørte inn havregryn og egg, og deretter vaniljesukkeret.
5. Lagde runde boller av deigen
6. La de runde bollene på bakepapir med god avstand mellom seg.
    (Bollene flater seg ut i ovnen)
7. Deretter satte vi bollene i ovnen for å steke i 10-12 minutter.
8. Til slutt, lot vi kjeksene avkjøle seg på kjøkkenbenken.

Kilde: Matopedia





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar