onsdag 6. februar 2019

Fiskeboller i hvit saus


Dagens middag i mat og helse var fiskeboller i hvit saus


Ingredienser:
2 ss margarin
4 ss hvetemel
4 dl melk
2 dl kraft
1/2 ts salt
2 poteter pr.pers
Gulrøtter

Slik gjorde vi:
1. Skrelte potetene i rent vann
(Potetene ser bedre ut skrelt)
2. Skrelte gulrøttene, og kuttet de i biter
3. Hadde grønnsakene i kokende vann, slik at de kunne koke mens vi lagde sausen.
4. Deretter lagde vi den hvite sausen
- Ha i margarin, la den smelte
- Bland inn hvetemelet
- Rør inn melken, litt etter litt. NB! Man kan også tilsette litt av kraften fra fiskebollene for smak.
3. Sausen skulle koke i 5 minutter, slik at vi fikk bort "melsmaken"
4. Etter at sausen var klar, skulle vi tilsette fiskebollene.
5. Da fiskebollene var tilsatt i sausen, rørte vi rundt hele tiden for å unngå at de ble brent.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar