tirsdag 25. september 2018

MiniPizza

Vi har laget en minipizza! Det første vi gjorde
var å lage pizzadeigen. Det vi trengte for å lage 
pizzadeigen var:

1/2 pakke tørr gjær.
1 1/2 dl vann
2 ss olje eller flytende margarin.
1/4 ts salt.
Ca 4 dl hvetemel

Først så varmet vi vannet til det var fingervarmt, og tilsatte  margarin.
Vi blandet gjær og salt i melet. Så tilsatte vi det varme vannet i melet, og eltet helt til vi hadde en passe fast deig. Så dekket vi bakebollen med plast og et rent kjøkkenhåndkle, 
og vi lot deigen heve til dobbel størrelse, (Ca 30 minutter).

Mens vi ventet på at deigen skulle heve seg, lagde vi sausen til pizzaen.
For å lage pizzasausen trengte vi:

1\2 stk løk
1 båt hvitløk
1 ss olivenolje
1/2 boks hakkede hermetiske tomater
1 ss tomatpurè eller ketsjup
1 ss sukker (ikke nødvendig om du bruker ketsjup)
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts tørket oregano

Slik gjør du:

Finhakk løk og hvitløk.
Varm olje i en liten kjele. Ha i løk og hvitløk, og fres det mykt
og blankt.
Tilsett resten av ingrediensene og kok opp.
La sausen småkoke i ca 10 minutter. Smak på sausen og tilsett
mer krydder om du syns det er nødvendig.
Vil du ha en helt glatt saus kan du bruke en stavmikser.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar