onsdag 17. januar 2018
Kjøttkaker
Kjøttkaker
du trenger:
400 g kjøttdeig 1 ts salt, 1,4 ts pepper,
1,4 ts malt muskat,
1,4 ts malt ingefær,
2 ss potetmel,
1,5 dl vann eller melk,
2 ss margarin til steking,
en halv løk,
5 dl kjøttbuljong
(5 dl kjøttbuljong +
1 kjøttbuljongterning).
Slik gjør du:
1. Bruk en trespade eller nyvaskede hender og bland saltet godt inn i kjøttdeigen. rør inn kryddere og potetmel og tilsett vann litt av gangen.
2. Form rune kaker ved hjelp av en skje og hånden din.dyp skjeen i et glass kaldt vann mellom hver
kake
3 ha margarin i en stekepannen og stek kjøttkakene på middels varme i noen minutter på hver side,
til de har fått en fin brunfarge.
4. Finkutt løken.
5. ha kjøttbuljong i en gryte og varm den opp. ha i kjøttkakene og løken.
6. la det småkoke i ca. 10 min, til kjøttkakene er gjennomkokte.
7. bruk en hullsleiv og ta opp kjøttkakene fra gryten. legg dem på en stor tallerken.
8. server kjøttkakene med brun saus, kokte poteter, grønn ertestuing og tyttebærsyltetøy.
BRUN SAUS
Slik gjør du:
5 dl buljongkraft fra kjøttkakene
1 ss margarin
2 ss hvetemel
ca. 1 ts salt
ca. 1 tj pepper
ca. 5 dråper sukkerkulør
bland det godt sammen så har du brun saus
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar