fredag 8. desember 2017

Sweet chili wok med laks / sjokoladefondant

Vi har laget Sweet chili wok med laks og sjokoladefondtant  


vi begynte med Sweet chili wok med laks

Ingredienser for 4 personer


Dette trenger du for fire personer:

600 g laksefilet uten skinn og bein
2 porsjoner nudler
1 rød paprika
1 pakke sukkererter 
1 ss olje til steking
1 lime
2 ss soyasaus
6 ss sweet chilisaus
10 blader frisk koriander


Slik gjør du:

1. kok nudlene som beskrevet på pakken.
2. vask og rens paprika og sukkererter og kjær dem i biter.
3. kjær laksen i ca. 3 cm store biter.
4. stek laksebitene i olje i noen få minutter på hver side til de får en blekrosa farge.
5. ta laksebitene av pannen og legg den på en tallerken.
6. stek grønnsakene raskt på høy temperatur.
7. press saft av lime.
8. tilsett lime, kokte nudler, sweet chilisaus og soyasaus.
9. kok opp sausen med grønnsakene i pannen.
10. tilsett laksebitene og la dem bli varme i sausen.
11. dryss over noen friske korianderblad. 



sjokoladefondtant med rips

 

dette trenger:

50 g margarin eller smør
50 g mørk sjokolade
2 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel


slik gjør du: 

1. sett stekeovnen på 185 grader.
2. smelt margarin i en liten kjele. trekk kjelen av platen.
3. del sjokoladen i små biter og ha sjokoladebitene i det varme smøret.
4. la det stå i 2-3 minutter, til sjokoladen har smeltet. 
rør i sjelen med en slikke pott til alt er godt blandet.
5. visp sammen egg og sukker. tilsett sjokoladeblandingen og bland godt. 
Ha melet i en melsikt og sikt det over sjokolade blandingen.
6. fyll muffinsformer med tre firedels fulle med sjokoladeblandingen.
sett formene på et steke brett.
7. sett stekebrette på nederste rille i ovnen og stek sjokoladefondantenne i 7 minutter.
bruk grytekluter og ta stekebrette ut av ovnen. la formene stå å avkjøle seg i 10 minutter.
8. dryss over litt melis og pynt med rips for du serverer desserten. (du trenger ikke rips) 









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar